Äppelodling

Vi odlar ekologiska äpplen på Livsträdgården i Kivik, mitt I äppelriket på Österlen. Vi är KRAV-certifierade. Vi har I nuläget ca 10 000 äppleträd av sorterna Röd Aroma, Rubinola, Santana och Frida. Vi har även 2014 planterat 200 päronträd av sorten Clara Frijs.

Gårdsförsäljning av vår äpplemust Ring gärna i förväg! Susanna, 070-537 38 70.

Vi skördar våra äpplen i sept-okt

Nyhet! Äpplet Amorosa. En röd Aroma som i folkmun kallas Skånes landskapsäpple. Röd-gröna äpplen med mild, syrlig smak. Äpplet är en korsning av Ingrid Marie och Filippa. Vi tror att detta blir den nya favoriten!

Äpplet Rubinola har för många, speciellt barnen, blivit en storfavorit. Det är ett saftigt, sött, aromatiskt äpple med en härlig gul-röd färg.  Av de kända äppelsorterna har Rubinola det klart högsta C-vitaminvärdet!

Äpplet Santana är ett friskt, syrligt och krispigt äpple med fast fruktkött, det tål väl att lagras.Många äppelallergiker har kunnat äta detta äpple eftersom det innehåller väldigt lite av det protein som många reagerar på.

Produktion av våra äppelprodukter

Tolv bingar äpplenLivsträdgårdens must är 100% råsaft, pastöriserad och helt utan tillsatser. Spontana reaktioner från ortsbefolkningen här i Äppelriket på Österlen är att den doftar och smakar som musten gjorde i deras barndom. Ett glas must innehåller ungefär 3 äpplen, då förstår du vilken vitamininjektion det blir till frukosten! När vi har must som måltidsdryck späder vi musten ung 1/4

Santana är det äpple som ingår i vår härliga äppelmos. En mos kokad på gammeldagsvis med socker och citron som enda tillsats. Barnen äter den med mjölk som kvällsmat…

Äppelmarmeladen är tillverkad av Rubinola, citron och vanilj. Marmeladen passar perfekt på rostat bröd men även till sammans med pepparkaka och lite Brieost….

Torkade äppelringar av Rubinola att mumsa på som lördagsgodis, på promenaden eller ha med till jobbet om du blir sugen på något sött. Min egen favorit är thé på 1/2dl must, 2 dl vatten och 2 äppelringar, mmmm..!